Granola

  • 18 december 2023

Granola

Sinds kort heeft ’t Witmonnikshuys een eigen granola ontwikkeld met als hoofdbestanddeel haver. Omdat het nog niet gelukt is om de eigen haver tot vlok te verwerken, wordt er momenteel nog haver ingekocht voor het maken van deze granola. De ambitie is natuurlijk om straks van eigen haver dit smaakvolle eindproduct te maken.

Het idee om haver te gaan verbouwen is ontstaan in eigen keuken. Op het Witmonnikshuys werken wij aan een gezonde bodem, waarom dan ook niet gewassen verbouwen die gezond zijn voor de mensen. Haver is namelijk enorm voedaam. Zo bevat haver veel eiwitten, vitaminen en vezels, heeft een lage glycemishe index en is van nature glutenvrij. Naast dat het voedzaam is, is het ook een veelzijdig product. Je kunt van 1 kilo haver eenvoudig 10 liter plantaardige melk maken. Daarnaast bak je er granola, crackers of pannenkoeken van.

Op kleine schaal wordt nu onze eigen granola verkocht. Zo kunnen we toetsen of de consument onze granola lekker vindt en hopen we hiermee de consumptie van haver te laten toenemen. De granola bestaat naast haver ook uit gemengde noten, boekweit, chiazaad en gebroken lijzaad. Strooi iedere ochtend 2 eetlepels door de yoghurt voor een voedzaam en eiwitrijk ontbijt. Zelf laat ik het nooit bij 2 eetlepels, ik gooi er gerust nog eentje bij ;).

Ben je enthousiast over onze granola en wil je meer bestellen, klik hier.