Het nieuwe jaar staat vol met mooie nieuwe plannen, vooral omdat we gaan inzetten op “naakte” haver. Maar daarvoor hebben we natuurlijk te beginnen met.... zaaien!
Het is dan ook een groot genoegen om jou uit te nodigen voor ons exclusieve zaaidiner op 27 februari bij ons in de oude schuur te Holwerd. Dit diner wordt verzorgd door topchef Jouke Piet Drijfhout van De Slotplaats.
Met dit diner verwelkomen we een oud, gezond gewas eindelijk weer terug in Friesland en zetten we de eerste stap in de opbouw van de haverketen voor ons bedrijf. In 2025 ga ik, Bianca van der Bos, met passie en ambitie NAAKTE haver zaaien, verbouwen en promoten voor alle keukens. Het is een voedzaam en smaakvol product dat gebruikt kan worden als “de Nederlandse rijst of risotto". Naakte haver/Bleate hjouwer is afkomstig van de meest vruchtbare bodem van Europa: het Friese Waddengebied.
Op 27 februari nodig ik jou uit om je te laten inspireren met de prachtige smaken en mogelijkheden van dit gewas. De grote oude schuur van de boerderij zal worden omgetoverd tot een boerenrestaurant. Tijdens het diner wordt er een bijzondere unieke primeur gepresenteerd, alleen te verkrijgen op deze avond! Dus wees er snel bij, want vol is vol!
Na dit diner zal de eerste naakte haver op de boerderij gezaaid worden voor dit seizoen. Een symbolisch moment dat we graag met jou willen delen.
Wat je kunt verwachten:
- 7 unieke creaties
- 4 bijpassende glazen (alcoholvrij of wijn)
- Tafelwater, brood en boteren
Locatie: 't Witmonnikshuys, Witmonnikswei 1, Holwerd
Inloop: vanaf 18.00 uur, aanvang diner rond 18.30 uur.
Prijs: € 99,00 per persoon - alles inclusief
Aanmelden: meld je aan via
deze link of door een e-mail te sturen naar
info@deslotplaatsbakkeveen.nl
We kijken ernaar uit je te verwelkomen voor een avond vol smaak, verhalen en gezelligheid!
Namens 't Witmonnikshuys en De Slotplaats